Verrassing in UAE Tour vrouwen: Lorena Wiebes geklopt door vroegere leadout Charlotte Kool

Verrassing in de eerste etappe van de UAE Tour voor vrouwen. Niet Lorena Wiebes, wel haar vroegere DSM-ploeggenote en lead-out Charlotte Kool (23) spurtte in Dubai het snelst van allen.

Guy Van Den Langenbergh

Europees kampioene Lorena Wiebes verhuisde in het tussenseizoen van Team DSM naar het dominante SD Worx. De snelste dame ter wereld ging in haar eerste optreden voor het toonaangevende team meteen op zoek naar haar eerste ritzege.

Dat liep echter fout. Wiebes werd perfect gebracht maar moest in de laatste hectometer duidelijk het onderspit delven toen haar vroegere leadout Charlotte Kool. De jonge Nederlandse haalde het meteen fietslengte voorsprong. Opvallend: Kool en Wiebes waren tot vorig seizoen ploeggenotes waarbij Kool vaak de spurt aantrok voor haar landgenote. En heel af en toe viel er een cadeautje uit de bus. Zo won Kool vorig jaar een etappe in de Simac Ladies Tour voor… Wiebes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kool is uiteraard de eerste leider. De UAE Tour telt vier etappes, zaterdag valt de beslissing met de bergrit naar de befaamde Jebel Hafeet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer