Artistiek directeur GlazenHuis Jeroen Maes en schepen van Toerisme en GlazenHuis Karel Wieërs openden de nieuwe kunstgalerij.© rr

Nieuwe kunstgalerij met glaswerk van 50 tot 5.000 euro in teutenhuis Aerts

Lommel -

In Lommel is aan het GlazenHuis in het huis Aerts een nieuwe kunstgalerij ingericht. Bezoekers kunnen er handgemaakte glazen kunstwerken bewonderen, én kopen voor bedragen van 50 tot 5.000 euro.

Geert Van Baelen

Het teutenhuis Aerts dat werd opgericht in 1805 door Jan Jacob Aerts, de eerste burgemeester van Lommel, maakt deel uit van het GlazenHuis. Voordien was de invulling een ‘glasshop’ waar bezoekers kleinere glazen souvenirs en tickets voor het glasmuseum konden kopen. “Die functies zijn sinds maart vorig jaar verhuisd naar de aanpalende toerismebalie en de toerismeshop. Ondertussen kreeg Huis Aerts een nieuwe invulling als kunstgalerij met grotere kunstwerken”, luidt het.

Exclusief

In deze nieuwe kunstgalerij worden exclusieve handgemaakte glazen kunstwerken te koop aangeboden. Die zijn vervaardigd door internationale ‘artists in residence’ die de afgelopen jaren in het glasatelier van GlazenHuis hun creaties leven in bliezen. Sinds 2013 bouwde GlazenHuis succesvol een internationaal residentieprogramma uit waarbij gerenommeerde internationale glaskunstenaars een periode lang werkten in het warmglasatelier. “Dit residentieprogramma heeft intussen een wereldwijde reputatie wat bijdraagt tot een uniek aanbod voor deze kunstgalerij.” De kunstwerken die tijdens deze residentieperiodes gemaakt werden, krijgen nu een plaats in het historische Huis Aerts. “Het is een perfecte invulling en met prijzen van kunstwerken die variëren tussen 50 en 5,000 euro is er dus voor elk wat wils. Misschien geen slecht idee voor een Valentijnscadeau”, knipoogt schepen van Toerisme en GlazenHuis Karel Wieërs (N-VA).

De galerij is dagelijks te bezoeken tussen 9 en 17 uur. Ingang via Toerisme aan het dorpsplein, Dorp 14.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer