© REUTERS

Marta Bassino verrast vriend en vijand en skiet naar wereldtitel Super-G

De Italiaanse Marta Bassino heeft woensdag de wereldtitel in de Super-G veroverd. In het Franse Méribel bleef ze de Amerikaanse vedette Mikaela Shiffrin voor.

Bron: BELGA

Bassino was met 1:28.06 elf honderdsten sneller dan Shiffrin. De Oostenrijkse Cornelia Hütter en de Noorse Kajsa Vickhoff Lie eindigden ex equo als derde op 33 honderdsten.

Het is voor de 26-jarige Bassino de tweede wereldtitel uit haar carrière, de eerste individuele. In 2021 won ze aan de zijde van de Oostenrijkse Katharina Liensberger de parallelle reuzenslalom. De Italiaanse heeft ook zes wereldbekerzeges op haar erelijst, allemaal reuzenslaloms. 

Bassino volgt op de erelijst Lara Gut-Behrami op. De Zwitserse, ook olympisch kampioene, strandde woensdag op de zesde plaats. Mikaela Shiffrin werd in 2019 wereldkampioene Super-G en haalde twee jaar later brons. Nu heeft de 85-voudig wereldbekerlaureate dus ook zilver. 

Maandag won de Italiaanse Federica Brignone de combiné, de eerste discipline op dit WK alpineskiën. Zaterdag staat bij de vrouwen de afdaling op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer