Je bent rocker of je bent het niet: zangeres Skin verscheen in een opvallende outfit op Buckingham Palace.© AP

Skunk Anansie-zangeres Skin trekt haar beste outfit aan voor ceremonie op Buckingham Palace

Skin (55), de leadzangeres van de Britse rockband Skunk Anansie, is sinds dinsdag opgenomen in de Orde van het Britse Rijk. Koning Charles III gaf haar de onderscheiding in Buckingham Palace. Hij trok een uniform aan, zij verscheen in een minder traditionele outfit.

Wout Desmytere

“Niet slecht voor een mager zwart meisje uit Brixton dat verliefd werd op rock-’n-roll”, liet Skin - née Deborah Ann Dyer - optekenen nadat ze haar onderscheiding in ontvangst nam. In 2021 werd ze al door Queen Elizabeth II tot Officer of the Order of the British Empire (OBE) uitgeroepen, omwille van haar werk als muzikante. Met Skunk Anansie bracht ze zes studioalbums uit en scoorden ze vooral met Weak een grote hit. Daarnaast is ze ook actief als solozangeres.

Dinsdag mocht ze de onderscheiding ook daadwerkelijk gaan ophalen in het paleis. Dat leverde een grappig beeld op. Charles III in uniform, zij uitgedost zoals het een echte rocker betaamt: een met zilver versierde zwarte cape met een kap en twee bijzonder stevige laarzen.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer