© rr

Met 102 km/u door bebouwde kom van Moelingen

Voeren -

Bij snelheidscontroles in Voeren is een bestuurder geflitst die 102 km/u reed door het centrum van Moelingen, het dubbele van de toegelaten snelheid.

Marij Wyers

In de Voerenstraat in Moelingen waren er nog meer zware inbreuken. Een andere bestuurder haalde er 87 km/u. In de Varnstraat in Teuven raasde een bestuurder met een snelheid van 98 km/u voorbij de camera. De drie snelheidsduivels moesten hun rijbewijs inleveren.

De politie van Voeren merkte wel op dat er op de Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren minder snelheidsovertredingen werden vastgesteld. Van de 507 gecontroleerden reden er 78 te snel. Dat is 15 procent. Dit aantal ligt lager dan eerdere controles, toen nog een op de drie te snel reed.

Zo’n hoog overtredingspercentage werd wel vastgesteld in de Krommejong in Sint-Pieters-Voeren. Daar is 33 procent van de gecontroleerden geflitst. De politie ziet een mogelijke verklaring in de werken in de deelgemeente, waardoor er een tijdlang geen snelheidscontroles werden gehouden.

Na deze snelheidsacties op verschillende locaties zullen 356 bestuurders een boete ontvangen. Er passeerden 1.949 bestuurders voorbij de radar. (maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer