Heldere communicatie is belangrijk: Sevilla-middenvelder krijgt kop noch staart aan tactische aanwijzingen van trainer

Sevilla kent geen al te best seizoen in La Liga met een huidige zestiende plek. Afgelopen zondag gingen de Andalusiërs met een droge 3-0 onderuit tegen leider Barcelona. Een belangrijk aspect om succesvol te zijn, is en blijft misschien wel communicatie. En laat dat net het probleem geweest zijn zondag bij de bezoekers. Sevilla-middenvelder Joan Jordan kreeg van trainer Sampaoli een tactische brief mee, maar of die volledig begrepen werd, is een andere vraag…

Jens Heylen

Wanneer Sevilla na 65 minuten 1-0 in het krijt stond in Camp Nou, vond coach Sampaoli het noodzakelijk om het tactisch over een andere boeg te gooien. De Argentijn pende wat neer op een blaadje papier en gaf het vervolgens aan Jordan, maar die leek alle moeite van de wereld te hebben om te begrijpen wat z’n coach van de ploeg verwachtte.

Met alle gevolgen van dien, want Sevilla kreeg nog twee goals van Gavi en Raphinha om de oren. Volgende keer misschien beter communiceren?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer