© NM

Ronny I en Michelle zwaaien de scepter over de Waggelerre tijdens jubileumjaar

Voeren

In zaal Kursaal in ’s-Gravenvoeren organiseerden de Waggelerre een bijzonder leuke carnavalszitting. De carnavalsvereniging bestaat al 66 jaar, een veelvoud van elf dus, een belangrijk getal in de carnavalswereld. Extra reden om te feesten.

Het prinsenpaar Marco en Diana kan trots terugblikken op een leuke zitting. Waggeller Roel Gaens stapte in de buut en zangers Beppie Kraft, Frans Theunisz en Jos Senden zorgden met hun meezingers voor topambiance. Dit gebeurde in aanwezigheid van gevederd gezelschap, gastverenigingen van onder meer Moelingen, Sint-Martens-Voeren n Mheer en veel liefhebbers van het genre.

De dansmariekes van de eigen dansgroep de Waggellere brachten met solo- en gardedansen topdansen en topsport op het podium. Uiteraard werd er ook uitgekeken naar het optreden van de mansluuj en de vrowluuj, het talent van eigen bodem dat met leuke sketches voor heel wat vertier zorgde. Hoogtepunt werd de proclamatie van de jubileumprinsen. Ronny I en Michelle zullen dit jubileumjaar de scepter zwaaien in het Waggelerre rijk.

Op 11 februari (vanaf 19 uur) is er de rondgang met de nieuwe carnavalswagen door ’s-Gravenvoeren. Op 12 februari is er een jubileumdag 6 x 11 vanaf 11.11 uur. Na de mis is er een feestbrunch met de Raad van Elf, oud-prinsen en genodigden. Om 15.11 uur volgt de jubileumreceptie, opgeluisterd door de band Wahnsinn. Op 17 februari is er schoolcarnaval en een kinderoptocht. Op dinsdag 21 februari (14.11 uur) vertrekt de carnavalsoptocht. (nm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer