Brand vernielt wellnesscomplex bij B&B in Vliermaal: eigenaar met rookintoxicatie naar ziekenhuis

Kortessem -

Een uitslaande brand heeft maandagmiddag het welnesscomplex verteerd van B&B Domaine Allard in de Dennendreef in Vliermaal. De oorzaak is niet bekend. De eigenaar kreeg veel rook binnen en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Dirk Roefflaer/Marij Wyers

© 112 Meldingen Limburg

De rookpluim was maandagmiddag tot ver in de omgeving te zien. Het vuur woedde in de wellnessruimte van de bed & breakfast van Jacques Allard.

De brandweerkorpsen van de hulpverleningszone Oost-Limburg snelden met de grote middelen toe. Rond 14.30 uur was de brand onder controle. “Het complex met vier sauna-units is volledig uitgebrand. Het woongedeelte werd gevrijwaard”, zegt brandweerofficier Bert Thys van de hulpverleningszone Oost-Limburg. “Doordat alles is verwoest, kunnen we de oorzaak van de brand niet meteen aanwijzen. De units in het wellnesscomplex werden met gas verwarmd. De zaakvoerder heeft de gastoevoer afgeschakeld toen hij het vuur opmerkte. Hierdoor kreeg hij veel rook binnen.” De eigenaar is voor een medische controle naar het ziekenhuis gebracht.

Domaine Allard is rustig gelegen in de velden aan de Dennendreef in Vliermaal. Het complex beschikt over meerdere gastenkamers en een buitenzwembad. Het wellnesscentrum biedt behandelingen aan en er staat onder meer een sauna, jacuzzi en hamam.

De brandweer Oost-Limburg gaat maandagavond opnieuw naar het domein van de B&B om er zeker van te zijn dat het vuur volledig is gedoofd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer