© Dirk Waem

Zoektocht naar vermiste Imane (25) hernomen, opnieuw zonder succes: “We geven niet op, maar...”

In Zemst is maandagvoormiddag opnieuw gezocht naar de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van 28 op 29 januari in de Zenne is gevallen. Duikers van de Civiele Bescherming hebben de omgeving afgezocht van de plaats waar vorige week de fiets van de vrouw gevonden werd, maar die zoekactie bleef zonder resultaat. Kort voor de middag werd de zoektocht stopgezet. Dat meldt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

jvhBron: BELGA

Twee getuigen zagen de vrouw zaterdagnacht omstreeks 01.00 uur met haar fiets aan het jaagpad in Eppegem in de Zenne vallen. Daarop werd zowel de hele verdere nacht, als op zondag, zondag, dinsdag en woensdagvoormiddag vruchteloos naar de vrouw gezocht. 

Woensdagnamiddag werd daarom een experiment uitgevoerd met een pop met hetzelfde gewicht en afmetingen als het slachtoffer. De pop werd over een grote afstand meegesleurd, en kwam uiteindelijk vast te zitten op een dertigtal meter voorbij de sluis waar de omleiding van de Zenne in de originele Zenne komt.

Donderdag werd op die plek verder gezocht, met stokken en duikers, en daarbij kon de fiets van de vrouw boven water gehaald worden. Donderdagnamiddag doorzochten duikers dan gedetailleerd de bodem in de omgeving maar dat leverde geen resultaat op. 

Maandag vond een nieuwe test met de pop plaats, maar die bleef meteen vaststeken. Daarop gingen duikers van de Civiele Bescherming het water in aan de sluis van Zemst en gingen stroomafwaarts, tot in Hombeek, maar ook zij konden niets vinden.

“Het wordt opnieuw hoogtij, zodat het onmogelijk wordt om verder te zoeken”, zegt Alain Remue. “We gaan nu wel bij elke helikoptervlucht vragen om, indien mogelijk, ook de Zenne, de Dijle en de Rupel te overvliegen, maar we moeten er rekening mee houden dat het lichaam zich al veel verder kan bevinden. We geven niet op, maar het zal nu van een melding moeten komen, vrees ik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer