© BELGA

Dronken bestuurder (41) ligt roerloos in auto midden op weg in Kleine-Spouwen

Bilzen -

In Kleine-Spouwen heeft de politie vorig weekend het zijruitje van een auto moeten inslaan omdat de bestuurder (41) roerloos achter het stuur zat. De auto stond midden op weg. De bestuurder bleek dronken.

Marij Wyers

Het was vrijdag even na middernacht. De man achter het stuur toonde geen enkele reactie. Ongeruste politiemensen sloegen een raampje in om de toestand van de bestuurder te checken. De 41-jarige man reageerde agressief toen hij weer bij zijn positieven kwam. Hij weigerde elke medewerking. Daarop werd hij gearresteerd en meegenomen naar het commissariaat. Uit de alcoholtest bleek dat de man 2 promille alcohol in het bloed had. Dat is een hoeveelheid drank die niet meer toestaat om nog met de auto te rijden. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden. Het is al de tweede keer in enkele maanden tijd dat de bestuurder zijn rijbewijs moet afgeven voor rijden onder invloed van alcohol.

Tijdens die weekendnacht van vrijdag op zaterdag heeft de politieploeg nog een roekeloze bestuurder opgemerkt in het centrum van Bilzen. De 34-jarige man vertelde dat hij gehaast was. Hij bleek ook te veel gedronken: 1 promille alcohol in het bloed. Zijn auto was niet verzekerd en werd getakeld.

Bij een controle in Hoeselt is een 39-jarige bestuurder betrapt die onder invloed van marihuana reed. Hij moest zijn rijbewijs afgeven. Hij had ook nog 16 gram marihuana bij. De man vertelde dat hij die net voordien had gekocht in Maastricht en hij moest de drugs meteen weer afgeven.

(maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer