Vrachtwagens botsen aan afrit E313 in Tessenderlo: lichtgewonde chauffeur bevrijd uit cabine

Tessenderlo -

Op het afrittencomplex van de E313 in Hulst (Tessenderlo) zijn maandagvoormiddag rond 10.15 uur twee vrachtwagens gebotst. Een bevrijdingsteam heeft een chauffeur uit de cabine bevrijd. De 51-jarige man uit Wallonië was lichtgewond.

Koen Luts

© Koen Luts

Nadat twee vrachtwagens aan de verkeerslichten van de Snelwegstraat en de N73 botsten zat een van de bestuurders gekneld in zijn cabine. De ravage was groot en als bij wonder raakte slechts een bestuurder gewond.

© Koen Luts

Op het kruispunt belandden heel wat brokstukken en smurrie. Brandweerofficier Marc Coenen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg: “Wij rukten uit met de grote middelen en de politie maakte heel de omgeving verkeersvrij. Met een vijzel werd de gewonde chauffeur uit zijn fel gehavende cabine bevrijd. De vrachtwagendeur werd open geplooid en dat verliep vrij vlot. De licht gekwetste man werd daarna met de ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis van Geel. Die bestuurder vervoerde auto-onderdelen, de andere plastic bolletjes, grondstoffen om petflessen te maken. Er belandden heel wat brokstukken maar ook olie en diesel op het wegdek en onze brandweermannen moesten heel wat absorberende korrels strooien”, aldus brandweerofficier Marc Coenen.

© Koen Luts

Het was nog onduidelijk hoe de botsing tussen de twee vrachtwagens kon gebeuren. Het ongeval gebeurde aan de afritten van de E313 en zowel de N73 als de Snelwegstraat werden een hele tijd afgesloten voor alle verkeer. Vanaf de autosnelweg waren de industriegebieden van Tessenderlo en Ham erg moeilijk bereikbaar en alle weggebruikers moesten omrijden of wachten tot de wegen terug werden opengesteld. 

© Koen Luts

© Koen Luts

© Koen Luts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer