© EPA-EFE

Thomas Detry moet terrein prijsgeven, maar haalt wel de cut in Pebble Beach

Na een derde ronde in 73 slagen, één over par, is Thomas Detry zondag in Californië van de 35e naar de 50e plaats gezakt in het Pebble Beach Pro-Am (PGA Tour/9 miljoen dollar). Met een totaalscore van 213 slagen, twee onder par, telt de 30-jarige Brusselaar tien slagen meer dan de Engelsman Justin Rose, die met een ronde in 65 slagen de leiding greep. De 24-voudige toernooiwinnaar heeft een slag voor op de Amerikanen Peter Malnati en Kurt Kitayama.

Raf HermansBron: BELGA

Detry, die op de tweede parcourshelft van de par-72 Pebble Beach baan van start ging, moest meteen een bogey op zijn kaart schrijven. Na drie birdies, maar ook nog een bogey, had hij de scheve situatie enigszins rechtgetrokken, maar op zijn negende hole zag hij de bal na de afslag in het water verdwijnen, wat hem een strafslag kostte, waarna de bal ook nog in een bunker verdween. Na nog een birdie en een bogey leverde Detry een scorekaart van 73 slagen in. 

Door de onstabiele weersomstandigheden zaterdag werd het toernooi stilgelegd en moesten zowat alle spelers hun derde ronde zondag verder afwerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer