© BELGA

Demir over ontslag Van Langenhove: “Niet onder de indruk, Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten”

Volgens Vlaams N-VA-minister Zuhal Demir verandert het ontslag van Dries Van Langenhove als Kamerlid voor de Vlaams Belang-fractie niets aan de houding van haar partij tegenover het Vlaams Belang. “Moet ik nu applaudisseren omdat een complotdenker uit het parlement stapt en zijn propagandamachine buiten het parlement voortzet?”, zo zei Demir zondag bij VTM nieuws. Volgens haar moet Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken afstand nemen van de controversiële ideeën van Van Langenhove en moet hij “alle extremisten aan de deur zetten”.

gjsBron: BELGA

Dries Van Langenhove nam zaterdag ontslag uit de Kamer. Hij zetelde daar officieel als onafhankelijke in de VB-fractie, maar wil zich nu volledig toeleggen op politiek activisme. Het was uitkijken naar de reactie van N-VA, maar die kwam er zaterdag niet. De partij van Bart De Wever heeft in het verleden meermaals laten verstaan dat een eventuele samenwerking met het Vlaams Belang uitgesloten is zolang die partij een aantal extreme figuren, zoals Dries Van Langhove, in haar rangen duldt. 

Vlaams minister Zuhal Demir reageerde zondag bij VTM als eerste N-VA-kopstuk. “Ik ben niet onder de indruk”, zei ze. “Dries Van Langenhove stapt wel uit het parlement, maar blijft de propagandamachine van het Vlaams Belang. Tom Van Grieken heeft tot op heden ook geen afstand genomen van de waanideeën. Het Vlaams Belang moet alle extremisten aan de deur zetten en de opkuis doen. Ik zie bij het Vlaams Belang nog mensen die openlijk Poetin steunen, de man die verantwoordelijk is voor de hoge energiefacturen in ons land”, aldus nog Demir.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer