© EPA-EFE

WK CLUBS. Lamkel Zé gaat er na penalty’s uit met Casablanca, Al Ahly speelt in halve finale tegen Real Madrid

Het Egyptische Al Ahly heeft zichzelf zaterdagavond op het WK voor clubs in het Marokkaanse Tanger een ontmoeting met Real Madrid cadeau gedaan. In de kwartfinales rekende het in het slot af met het Amerikaanse Seattle Sounders: 0-1.

Bron: BELGA

Lange tijd stevende het duel scoreloos op verlengingen af, maar dat was buiten de ingevallen Afsha (88.) gerekend. Hij schonk zijn team nog binnen de reguliere speeltijd een ticket voor de halve finales.

Eerder op de dag ontdeed het Saudische Al-Hilal zich in Rabat van het Marokkaanse Wydad Casablanca na strafschoppen. Het scorebord gaf 1-1 aan na ruim 90 minuten.

De kampioen van het Afrikaanse continent, met Didier Lamkel Zé 67 minuten diep in de spits, leek zich aanvankelijk van een ticket voor de halve eindstrijd te verzekeren dankzij een treffer van Ayoub El Amloud (52.). In blessuretijd liep het echter nog mis: eerst werd WK-ganger Yahya Jabrane uitgesloten met een tweede gele kaart en vervolgens verzilverde Mohamed Kanno (90.+4) in extremis nog een strafschop.

In de extra speeltijd liep ook Kanno al snel tegen een tweede gele kaart aan. Gescoord werd niet meer, waardoor penalty’s uitsluitsel moesten bieden. Yahia Attiyat Allah, nog een andere WK-ganger, miste als enige namens Wydad, waardoor Al-Hilal zich mag opmaken voor een halve finale tegen het Braziliaanse Flamengo.

Flamengo en Al-Hilal bekampen elkaar dinsdagavond, terwijl het woensdagavond de beurt is aan Real en Al Ahly.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer