Tao Geoghegan Hart triomfeert in zware bergrit in Ronde van Valencia, Ciccone begint in leiderstrui aan slotetappe

De Brit Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers) heeft de vierde en voorlaatste etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Voor de 27-jarige Brit is het zijn eerste zege sinds zijn eindoverwinning in de Ronde van Italië van 2020. De Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) behoudt zijn leiderstrui.

Bron: BELGA

Onderweg werd het peloton getest met twee beklimmingen van tweede categorie en twee van derde categorie om uiteindelijk te finishen op de acht kilometer lange Alto de Cova Santa (cat. 2). Geoghegan Hart was in de sprint de snelste van een elitekopgroep, voor zijn landgenoot Thomas Gloag en Ciccone. De Rus Aleksandr Vlasov en de Spanjaard Mikel Landa vervolledigden de top vijf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de stand telt Ciccone vier seconden voorsprong op Geoghegan Hart. De Spanjaard Pello Bilbao, zaterdag zesde, volgt als derde op zeven seconden. Vlasov, die vorig jaar de eindzege pakte voor Remco Evenepoel, is vierde op acht seconden.

Zondag volgt de slotetappe over 93,2 kilometer van Paterna naar Valencia. De Oronet (cat. 2) en La Frontera (cat. 1) staan op het menu, waarna een lange afdaling volgt richting de meet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer