“Het dak van de woning was in januari 2019 niet besneeuwd”, aldus de Tongerse rechter.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Waterlek bij onderburen wijst op cannabisplantage in woning Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem/Leopoldsburg -

Een 46-jarige man uit Leopoldsburg krijgt een celstraf van 2 jaar voor een plantage in een woning in Dilsen-Stokkem. Tijdens de huiszoeking werden er 385 bloempotten teruggevonden.

Shauni Deferm

Op 10 september 2019 viel de politie binnen in een woning op de Rijksweg in Dilsen-Stokkem. Op de eerste verdieping vonden ze drie kweekruimtes met een deels ontmantelde cannabisplantage. In de ruimtes stonden 271 en 114 bloempotten met potgrond. In de badkamer stonden twee watertonnen en de rest van de garage lag vol met vuilniszakken gebruikte potgrond. Volgens de 46-jarige bewoner van het huis nam hij zelf het initiatief en bouwde hij de plantage op in maart 2019.

De Tongerse rechter geloof dit niet. “In december 2018 was er een waterlek bij de buren, onder de badkamer van de veertiger. Hij probeerde toen te verhinderen dat de buren een kijkje kwamen nemen. Bovendien bleek het dak van de woning in januari 2019 niet besneeuwd te zijn. De thermische meting in maart 2019 was positief”, zo staat in het vonnis te lezen.

2 jaar cel

DNA-onderzoek wees uit dat niet enkel de veertiger achter de plantage zat. Op een drinkfles in een van de kweekruimtes werden ook sporen van een 26-jarige man uit Maastricht gevonden.

De veertiger krijgt een celstraf van twee jaar en een geldboete van 8.000 euro. De Nederlander moet 20 maanden naar de gevangenis en dezelfde boete betalen. In totaal wordt er een winst van 90.000 euro verbeurd verklaard. Aan de elektriciteitsmaatschappij wordt een schadevergoeding van 53.023 euro toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer