© LW

Winnende gedichten staan te lezen op ramen van bibliotheek in Herk-de-Stad

Herk-de-Stad

Aan de ramen van de bibliotheek aan de Zoutbrugstraat kan je de winnende gedichten lezen van de poëziewedstrijd van de bibliotheek van Herk-de-Stad De laureaten zijn voor het lager onderwijs het duo Jenne Vanschoonbeek-Amelie-Sophie Driesen, voor het secundair onderwijs Sam Tempelaere en bij de volwassenen Aniek Gheselle.

“Anders dan de vorige jaren besloten we voor deze editie de scholieren vrij te laten deelnemen”, zegt bibliothecaris Marleen Steenaerts. “Er was geen georganiseerde samenwerking met de scholen. De deelnemers hebben dit jaar dan ook spontaan en op eigen houtje werk ingezonden.”

Het duo Jenne Vanschoonbeek-Amelie-Sophie Driesen ging de uitdaging aan: “Wij zijn al jaren vriendinnen”, vertellen ze. “Wij begonnen met de zin ‘Wij waren beste vrienden’ en gingen dan op zoek naar een zin die daarop rijmde. Eerst liep het moeilijk, maar nadien toch vlot.”

Sam Tempelaere had bij het schrijven een vriendin voor ogen: “Wij leerden elkaar op school kennen. Nadien werden onze mama’s vriendinnen. Mijn vriendin en haar mama zijn dan naar Hasselt verhuisd, maar toch zijn we goede vriendinnen gebleven, de mama’s ook.” lw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer