© Shutterstock

Move over Gucci, dit is het nieuwe populairste merk van het moment

Het kan verkeren in de modewereld. De ene dag ben je nog hot en happening, de volgende weet niemand nog van je bestaan af. Eén enkele collectie volstaat om het tij te doen keren. Dat kon Prada eind 2022 aan den lijve ondervinden. Niet lang na het aangekondigde vertrek van Miuccia Prada stootte het merk namelijk Gucci van de troon als ‘Hottest Brand in the World’.

Camille Van Puymbroeck

Modeplatform Lyst is de expert als het aankomt op trends in de mode-industrie. Naast hun jaarlijkse oplijsting maakt Lyst ook ieder kwartaal een overzicht van de populairste items, merken en noem maar op. Uit de data voor het vierde kwartaal van 2022 blijkt nu dat Gucci niet langer koning in modeland is – Prada neemt die eer over. En er duiken nog andere interessante namen op in de ranking.

LEES OOK:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens Lyst zou die machtswissel te danken zijn aan het vertrek van Miuccia, de nieuwe CEO Andrea Guerra en de lancering van hun juwelencollectie. Ook maakten bekende koppen als Kendall Jenner en Charli D’Amelio hun opwachting als gezichten van het merk, wat natuurlijk altijd goede reclame is.

Benieuwd naar de rest van de top tien?

1. Prada

2. Gucci

3. Moncler

4. Miu Miu

5. Valentino

6. Bottega Veneta

7. Loewe

8. Dior

9. Dolce & Gabbana

10. Saint Laurent

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer