Jorne Spileers was woensdagavond de matchwinnaar tegen Lierse Kempenzonen.© Belga

Voetbal Challenger Pro League Club NXT

Eerste profgoal van Jorne Spileers levert Club NXT zege tegen Lierse Kempenzonen op: “Die top zes nu niet meer uit handen geven”

Club NXT staat op een zucht van een definitieve plek in de top zes van de Challenger Pro League. Na de nipte 1-0-zege van woensdagavond in de inhaalmatch tegen Lierse Kempenzonen heeft blauw-zwart met nog twee speeldagen te gaan alles in eigen handen. “Er volgen nu nog twee finales, maar dit mogen we niet meer weggeven”, vond ook matchwinnaar Jorne Spileers.

Koen Verdruye

“We wisten vooraf duidelijk wat er op het spel stond tegen Lierse Kempenzonen”, gaf Jorne Spileers mee. “Bij winst konden we vierde worden, bij verlies zakten we naar de zevende plaats. Dat laatste was geen optie. We scoorden op het juiste moment. Na de 1-0 kwam Lierse Kempenzonen wel bovendrijven en we kregen het even moeilijk met hun spel, maar we stonden goed compact en vochten om de drie punten thuis te houden.”

The Nest is echt wel de thuisbasis van Club NXT, want in de tien thuiswedstrijden verloor men slechts één keertje. Jorne Spileers scoorde op Schiervelde woensdagavond zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. “Als verdediger is dat niet evident. Als het dan toch lukt, voelt dat natuurlijk enorm goed aan.”

Mathis Servais verving de geschorste Homma en profileerde zich nadrukkelijk bij de stilstaande fases. Hij trapte een corner tot bij Denzel De Roeve, wiens perfecte voorzet door Jorne Spilleers in de rug van Koksijdenaar Guillaume De Schryver in doel werd verwerkt. “Ik raakte die bal niet eens goed, maar net voldoende om in doel te doen verdwijnen”, gaf Spileers toe. “Ja, het was een ingestudeerd nummertje. We testten het dinsdag nog uit op training. Eerlijk, echt vlot ging het niet. Het liep niet zoals verhoopt. We waren dinsdag nog allemaal groen aan het lachen omdat die bal maar niet aankwam, maar dan merk je dat het in de match op het beslissende moment wel lukt en die bal gewoon perfect wordt getrapt.”

Geen druk

Club NXT ontvangt zondagmiddag rode lantaarn Virton en trekt op de slotdag van de reguliere competitie nog naar Luik voor de partij tegen Standard B. “We beseffen dat we die topzesplaats niet meer uit handen mogen geven, maar we moeten onszelf ook geen druk opleggen”, besloot Spileers. “Als we het halen, zou dat op basis van ons seizoen wel verdiend zijn, vind ik. We brengen goed voetbal en zouden dus niet misstaan in die kampioenenpoule. En stel dat we het toch niet halen, dan proberen we zeker om die degradatiepoule te winnen. Maar eerlijk? Nee, dit geven we niet meer weg.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer