© EPA-EFE

“Britse kernonderzeeër werd hersteld met lijm”

Bij de controle van een Britse kernonderzeeër in het Engelse Plymouth is onlangs vastgesteld dat het schip was hersteld met lijm. Dat meldt The Sun. De top van de Britse marine heeft een onderzoek ingesteld.

jvhBron: De Telegraaf

Het probleem aan de HMS Vigilant deed zich voor aan het koelsysteem voor het lanceringsmechanisme van het kernwapen aan boord. Die hadden vervangen moeten worden, maar werden amateuristisch hersteld met lijm. Dat bleek toen één van de bouten zowaar naar beneden viel tijdens een inspectie.

Volgens een voormalige Britse duikbootkapitein is het incident zeer kwalijk voor de relatie tussen de Britse marine en het bedrijf dat de herstellingen aan de HMS Vigilant uitvoert. “Je vraagt je af wat er nog meer slecht is gerepareerd”, aldus Ryan Ramsay. “Dit soort schade had in een veel eerder stadium al opgemerkt moeten worden.”

De onderzeeër wordt al sinds 2015 hersteld, maar de werken duren al vier jaar langer dan gepland, en vallen bovendien duurder dan verwacht uit: nu al 338 miljoen euro meer dan begroot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer