© BFM

Ernstig incident in asielcentrum van Berlaar met zware onderlinge vechtpartijen: “Vijf gewonden gevallen”

In het asielcentrum van Berlaar zijn woensdagavond zware gevechten uitgebroken onder de asielzoekers. Er zouden minstens een vijftal gewonden zijn gevallen. De politiediensten kwamen massaal ter plaatse met versterkingen uit alle omliggende zones.

bepr, tdk

De rellen ontstonden omstreeks 18 uur woensdagavond, zo bevestigt Berlaars burgemeester Walter Horemans (cd&v). “Er is meteen versterking opgeroepen omdat het om een ernstig incident ging. Er waren onderlinge gevechten uitgebroken, waarbij gewonden zijn gevallen. Volgens de laatste info die ik nu heb zou het gaan om een vijftal gewonden”, zei de burgemeester.

De situatie was woensdagavond omstreeks 23 uur nog steeds niet bekoeld. “Volgens de laatste info die ik van de politie heb gekregen is het incident nu (woensdag om 23 uur, red.) nog niet onder controle. Alle beschikbare middelen worden ingezet om de kalmte zo snel mogelijk te doen wederkeren.”

© BFM

Dicht bij mekaar

De burgemeester zag de situatie met lede ogen aan. “Dit wijst volgens mij op het feit dat er te veel volk op een kleine plaats samenzit. De asielzoekers slapen op grote slaapzalen, te dicht bij mekaar. De legerkazerne is niet geschikt om zo veel mensen zo kort bij mekaar samen te zetten”, reageerde Walter Horemans.

De slaapzalen van het opvangcentrum.© Joren De Weerdt

Het incident zou volgens onze info draaien om een groep Afghanen die zich verzet tegen Syriërs.

Het asielcentrum opende de deuren in de zomer van 2022. Het werd aangekondigd als een tijdelijke opvangplek, zonder evenwel een einddatum voorop te stellen.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) bezocht in de zomer de legerkazerne die toen klaargemaakt werd voor de opvang van asielzoekers.© Dirk Vertommen

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer