(themabeeld)© AFP

Amerikaanse en Zuid-Koreaanse luchtmacht houden gezamenlijke manoeuvres

Zuid-Korea en de Verenigde Staten hebben samen militaire oefeningen gehouden, in een reactie op de dreigementen van Noord-Korea. Dat heeft het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap meegedeeld.

mtmBron: BELGA

De luchtoefeningen vonden plaats boven de Gele Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en China. Er werden onder meer een Amerikaanse strategische bommenwerper en gevechtsvliegtuigen met stealth-technologie ingezet.

“Deze gecombineerde luchtoefeningen tonen de bereidheid en het vermogen van de Verenigde Staten aan om een brede, sterke en geloofwaardige afschrikking te bieden tegen de nucleaire en ballistische dreigingen van Noord-Korea”, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie aan Yonhap.

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Lee Jong-sup hadden eerder al aangekondigd dat ze het aantal gezamenlijke oefeningen zouden opvoeren. Washington en Seoel reageren daarmee op de “aanhoudende provocaties” van Noord-Korea, dat regelmatig rakettests uitvoert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer