Elmar Dumarteau (21) uit Hasselt is tevreden met de eerste naam.© Cru

Pukkelpop lost eerste naam: Billie Eilish is headliner op vrijdag, Lowlands dropt meer namen

Hasselt -

Pukkelpop heeft een nieuwe manier gevonden om namen te lossen. Maar de eerste act van 2023 is nu bekend, en het is een dikke vis: de Amerikaanse Billie Eilish.

Christof Rutten

Zaterdag dook er plots een bericht op in Het Belang Van Limburg: een grote container met televisieschermen en een aflopende klok stond plots opgesteld tussen Quartier Bleu en het Molenpoortplein in Hasselt. Ook duidelijk te zien: het logo van Pukkelpop.

De countdown bereikte woensdag om 11 uur het nulpunt, en zo werd de eerste naam van Pukkelpop 2023 bekend: Billie Eilish. Ze zal optreden in Kiewit op vrijdag 18 augustus.

© Sven Dillen

© cru

In 2019 stond de Amerikaanse ook op de wei in Kiewit. Toen ze werd aangekondigd, reageerden veel jongeren enthousiast, de oudere generatie kende haar toen nog niet goed. Haar show op Pukkelpop werd echter een overrompeling. Ze verhuisde van de Dance Hall naar het hoofdpodium, waar iedereen - jong én oud - Eilish aan het werk wilde zien. De emoties bij het jonge publiek laaiden hoog op. Nu is ze 21, toen 17: de jongste headliner ooit op het festival.

De emoties laaiden hoog op bij haar passage van Billie Eilish.© Koen Bauters

Achteraf sprak Chokri Mahassine van een moment dat vergelijkbaar was met Nirvana op Pukkelpop. Eilish gaat nu de wereld rond onder de noemer ‘Happier Than Ever’. Heel veel fans zullen inderdaad happy zijn, duh. De passage op Pukkelpop 2023 is haar enige in België.

Opmerkelijk: de eerste naam van Pukkelpop valt vroeg dit jaar (normaal komt een eerste lading in maart) en het is maar één naam. Maar, zo melden ze bij het festival: “donderdag en vrijdag worden in dezelfde container ook om 11 uur enkele belangrijke namen voor Pukkelpop aangekondigd. De startdatum van de ticketverkoop volgt binnenkort.”

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van donderdag 17 augustus tot en met zondag 20 augustus.

(Lees verder onder het formulier)

Ben jij de grootste Limburgse fan van Billie Eilish? Laat het ons hieronder weten.

Turnstile, vorig jaar op Rock Werchter.© Koen Bauters

Lowlands dropt ook namen

Tegelijkertijd maakte Lowlands - dat in Nederland in hetzelfde weekend plaatsvindt en veel namen deelt met de affiche van Pukkelpop - al veel meer namen bekend. Ook zij hebben Billie Eilish dit jaar op de affiche staan en daarnaast ook Charlotte De Witte, Florence + The Machine, Nothing But Thieves, Underworld, BICEP (live), Foals, girl in red, Heilung, King Gizzard & The Lizard Wizard, Loyle Carner, Moderat, Rema, Steve Lacy, Turnstile, Viagra Boys, Yungblud, Amyl and The Sniffers, Beartooth, Bombay Bicycle Club, Dimension, Dry Cleaning, Ezra Collective, Fever Ray, Franc Moody, gladde paling, Jayda G, Jessie Ware, Joost, JYOTY, L’Impératrice, M83, Nia Archives, Palms Trax, SHERELLE, SPFDJ, Tamino en ¥///0 $#£[[.

Ook nog even naar Rock Herk kijken, die deze week elke dag een naam lossen: tot nog toe bekend: Front 242 en The Haunted Youth.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer