Nicolas Raskin (21) kreeg zijn droomtransfer naar het Schotse Rangers.© Foto:

Standard vangt vier miljoen voor Raskin en Amallah, maar grijpt naast nieuwe spits

Gemengde gevoelens op Sclessin na deadline day. Standard rondde de uitgaande transfers van Nicolas Raskin (naar Rangers) en Selim Amallah (naar Valladolid) succesvol af, maar greep wel naast een nieuwe spits.

Thomas Standaert

De clubkas is gespijsd, maar sportief komt Standard verzwakt uit de wintermercato. De Rouches wuifden twee van hun voormalige sterkhouders uit. Selim Amallah (26) werd uiteindelijk toch verkocht aan Real Valladolid. Nicolas Raskin (21) kreeg zijn droomtransfer naar het Schotse Rangers. Voor beide spelers kreeg Standard zijn vraagprijs: twee miljoen euro (inclusief bonussen) plus een doorverkooppercentage van twintig procent. Niet slecht onderhandeld voor twee spelers met een aflopend contract, maar slechts een fractie van de bedragen die ze hun club hadden kunnen opbrengen indien hun contracten eerder waren opengebroken.

Selim Amallah (26) werd uiteindelijk toch verkocht aan Real Valladolid.© RR

Inkomend greep Standard naast de komst van een nieuwe spits. De club had zijn zinnen gezet op de Beninse international Aiyegun Tosin (24) van FC Zürich, maar die bleek financieel onhaalbaar te zijn. Daarmee klokt Standard af op slechts één inkomende transfer: de 20-jarige Ibe Hautekiet maakt de overstap van Club Brugge, waar hij kapitein was van Club NXT, en tekende een contract tot 2027. Zijn komst werd dinsdagavond laat officieel gemaakt.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik