Er werd een steekwonde van zo’n 3,5 centimeter diep in de bovenbuik vastgesteld.© Themabeeld Shutterstock

Poolse vrouw krijgt 18 maanden cel omdat ze ‘huurbaas’ met mes steekt

Borgloon/Tongeren -

Een Poolse vrouw (39) krijgt 18 maanden cel omdat ze een man uit Borgloon neerstak tijdens een discussie. De man zelf krijgt een werkstraf omdat hij de vrouw bedreigde met pepperspray en een BB gun.

Shauni Deferm

Volgens de Tongerse procureur speelden de feiten zich af binnen het prostitutiemilieu en woonde de Poolse vrouw in een kamertje van een verdoken prostitutiehuis in Tongeren. Toen de eigenaar van de woning, een 48-jarige man die ondertussen in Borgloon woont, haar aanmaande om te vertrekken omdat ze tegen het huisreglement in drugs zou gebruikt hebben, ontstond er een ruzie.

De vrouw zou door het lint zijn gegaan waardoor er in haar slaapkamer een discussie ontstond met de veertiger. De man ging terug naar beneden, haalde een BB gun en een busje pepperspray en liep opnieuw naar de slaapkamer. De vrouw nam op haar beurt een kammetje vast en zwaaide met de scherpe punt in de richting van de huiseigenaar. Volgens de rechter staat het, ondanks de tegenstrijdige verklaringen van zowel de Poolse vrouw als de veertiger, vast dat de man toen met het wapen op de vrouw heeft gericht en het flesje pepperspray heeft leeggespoten in haar ogen. Volgens de man voelde hij zich bedreigd en handelde hij uit zelfverdediging.

Steekwonde in de buik

Eens beneden ging de discussie verder en nam de vrouw een koksmes uit de keuken. Ze stak in de richting van de veertiger en liep vervolgens achter hem aan. Een vriend van de veertiger kon uiteindelijk tussenbeide komen door de vrouw pootje te lappen en het mes af te pakken. Hij werd hiervoor ook vervolgd, maar kreeg de vrijspraak omdat hij volgens de Tongerse rechter handelde uit wettige zelfverdediging. “Zijn handelen was noodzakelijk vermits de vrouw duidelijk de intentie had om de man opnieuw aan te vallen”, aldus de rechter in het vonnis.

Uiteindelijk merkte de huiseigenaar op dat hij bloedde. Samen met zijn vriend ging hij naar het ziekenhuis waar er een steekwonde van zo’n 3,5 centimeter diep in de bovenbuik werd vastgesteld.

18 maanden cel

De Poolse vrouw krijgt voor de gewapende aanval een celstraf van achttien maanden en een geldboete van 8.000 euro, beiden met uitstel. De huurbaas krijgt dan weer een werkstraf van 120 uur en een geldboete van 800 euro voor het gebruik van een BB gun en de pepperspray. Hij moet de vrouw bovendien ook een schadevergoeding van 750 euro. Hijzelf krijgt een provisioneel bedrag van 1.000 euro en er werd een deskundige aangesteld om de blijvende schade vast te stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer