Stroomstoring Tilburg treft 38.000 huishoudens en Efteling: mensen uit attracties geëvacueerd

Een grote stroomstoring heeft dinsdag ruim 38.000 huishoudens in de regio van de Nederlandse stad Tilburg getroffen, meldt de Nederlandse netbeheerder Enexis. Ook pretpark de Efteling is geraakt.

aofoBron: De Limburger

Volgens een woordvoerder van het attractiepark kunnen veel attracties “gewoon het ritje afmaken”, maar moeten sommige mensen uit attracties geëvacueerd worden. Het gaat hierbij onder meer om de monorail. Ook de python zou zijn ontruimd, schrijft het Brabants Dagblad.

De Efteling laat weten dat veel attracties op aggregaten draaien. Bij de Monorail is dit niet het geval en moet de beveiliging dus mensen uit de karretjes halen. Op beelden op sociale media is ook te zien hoe de Gondoletta, de attractie met de bootjes, wordt geëvacueerd.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De stroomstoring heeft als gevolg dat mensen in ieder geval niet meer in attracties kunnen. De woordvoerder laat weten dat het onbekend is hoelang de situatie gaat duren.

Een woordvoerder van Enexis meldt dat monteurs proberen het probleem op te lossen. Mogelijk neemt dit enkele uren in beslag. Ook wordt onderzocht hoe de stroomstoring is ontstaan.

Volgens Omroep Brabant zouden heel wat gemeenten in de regio zonder stroom zitten door de panne. De regionale omroep meldt dat volgens netbeheerder Enexis ruim 38.000 huishoudens zonder stroom zitten. Omdat ook verkeerslichten in de regio zijn uitgevallen, ontstaan er chaotisch situaties op drukke kruispunten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer