© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gewapende home-invasion bij zeventigers in Landen: vrouw krijgt wapen tegen haar hoofd

Landen -

Een 75-jarige vrouw en haar 77-jarige echtgenoot uit de Keibergstraat in Landen zijn maandag het slachtoffer geworden van een home-invasion. De twee verdachten trokken een kussensloop over het hoofd van de man en hielden een wapen tegen het hoofd van de vrouw.

Theo Borgermans

Twee mannen belden maandag aan bij het koppel. Op het ogenblik dat de deur een beetje geopend werd, drongen zij gewelddadig de woning binnen. De twee slachtoffers werden vastgebonden. De man kreeg een kussensloop over zijn hoofd getrokken en een van de verdachten hield een wapen tegen het hoofd van de vrouw.

De daders doorzochten de woning en gingen aan de haal met ongeveer 700 euro en juwelen. Het echtpaar kon zichzelf bevrijden en de politie Getevallei verwittigen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en er werd een buurtonderzoek uitgevoerd, maar voorlopig ontbreekt nog elk spoor van de verdachten. Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens diefstal met geweld en met vertoon van wapen. tb

Aangeboden door onze partners