Géén kaart voor aanslag, wel zware blessure voor Christian Eriksen: “Zo’n tackles horen niet thuis op een voetbalveld”

Manchester United moet het ‘tot eind april of begin mei’ zonder Christian Eriksen stellen. De Deense international liep zaterdag een enkelblessure op tijdens het met 3-1 gewonnen FA Cup-duel tegen Reading.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Er is hoop dat Christian op tijd kan terugkeren om een rol te spelen in de eindfase van de competitie”, zo klinkt het op de clubwebsite. De middenvelder speelde tot dusver 31 wedstrijden dit seizoen. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en negen assists. Afgelopen zomer tekende Eriksen een driejarig contract op Old Trafford na zijn overstap van Brentford.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Opvallend: Carroll kreeg géén kaart voor zijn aanslag. “Daar ben ik teleurgesteld over”, zei coach Erik ten Hag daarover. “Ik denk dat we in het voetbal grenzen moet stellen, beperkingen, die de spelers beter beschermen. Ik denk dat iedereen de beste spelers in actie wil zien op het veld. Als je dan kijkt naar de tackle op Eriksen en de twee tackles erna, die horen niet thuis op het voetbalveld, omdat je het risico neemt je collega blesseren.”

Eriksen stapte in 2021 over van Tottenham naar Inter Milaan maar werd tijdens het EK het slachtoffer van een hartstilstand in de partij tegen Finland. De middenvelder overleefde maar kreeg geen toestemming om in Italië te voetballen omdat er een defibrillator werd ingeplant, wat in Italië verboden is. Manchester United gooide een reddingslijn uit en legde de middenvelder onder contract.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer