Tussen het schrijven en haar job als leerkracht geniet Anja Feliers van haar favoriete adresjes in Bilzen, Lanaken of Maasmechelen. — © Luna Meers/RR
Waar eet … auteur Anja Feliers? “In een vorig leven was ik sowieso een Italiaanse”
Met meer dan twintigduizend verkochte boeken per jaar is vrije tijd een schaars goed voor de Bilzense succesauteur Anja Feliers. Na de trilogie ‘Dirty Little Secrets’ en deel 3 van ‘Adembenemend’ werkt ze aan haar elfde psychologische thriller in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden. Tussendoor probeert ze te genieten op deze adresjes.
BaristaBar in Bilzen
“De trendy, maar ook sfeervolle BaristaBar is een plekje waar ik graag even binnen spring tijdens een middagje shoppen in Bilzen. Er is niet alleen een uitgebreide keuze aan koffie en thee, ook de overheerlijke broodjes zijn een extra reden om steeds opnieuw langs te gaan.”
De Commanderie 5 in Bilzen. Open: ma 10-18 uur, di, do, vrij en za 9-18 uur, wo 8.30-18 uur. Info: www.baristabarbilzen.be
© RR
Deuce in Bilzen
“Deuce is voor mij dé plek om tot ontspanning te komen. Naast het schrijven sta ik nog parttime voor de klas en samen met mijn topcollega’s sluiten we hier de werkweek af met een lekker drankje. Keuze genoeg! Vaak gooien we er de beentjes ook los op de afterworkeditie. Deuce is the place to be in Bilzen.”
Zeepstraat 42 in Bilzen. Open: ma, di, wo, do, vrij 10 uur-middernacht, za en zo vanaf 9 uur. Info: www.deuce-fooddrinks.business.site
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Oud Gerechtshof in Oud-Rekem
“Ik keer graag terug naar mijn roots in Rekem. Ik deed er inspiratie op voor mijn reeks rond psychologe Kathleen Verlinden. Het sfeervolle Oud Gerechtshof is voor mij ook een stukje nostalgie. Een aanrader voor wie eens echt wil genieten van de delicatessen die op je bord getoverd worden. Kleine, maar oh-zo-fijne keuken.”
Onder De Linden 5 in Lanaken. Open: wo, do, vrij, za en zo 12-23 uur. Info: www.oudgerechtshof.be
© RR
Poortgebouw in Oud-Rekem
“Je mag Oud-Rekem niet passeren zonder een etentje in het Poortgebouw. Op het domein van het tot de verbeelding sprekende kasteel D’Aspremont Lynden ontvangen Mieke en haar team elke gast op de meest hartelijke manier. Bovendien dineer je in een prachtig kader. De gerechten op de kaart zijn altijd verrassend en elke keer is het genieten met een hoofdletter G.”
Groenplaats 1 in Lanaken. Open: za 18-22 uur en zo 12-22 uur. Info: www.poortgebouw.be
© Tom Palmaers
Osteria Cellini in Maasmechelen
“Ik grap weleens dat ik in een vorig leven een Italiaanse moet geweest zijn, want die keuken kan voor mij weinig verkeerd doen. Als je heerlijk én eerlijk Italiaans wilt tafelen, is Osteria Cellini een echte aanrader. Je smaakpapillen worden bij elke hap getriggerd op de juiste manier en ook qua inrichting is Osteria Cellini een plek om heerlijk te vertoeven.”
Sint-Pietersstraat 46 in Maasmechelen. Open: wo t.e.m. za 12-22 uur. Info: www.osteriacellini.com
© RR
Hoofdpunten
Vrienden verrassen doodzieke Marc Nijskens op knotsgek afscheidsfeest: “Positief de kist in”
LIVE. Kan je niet aanwezig zijn? Feest toch mee met onze livestream van het Schlagerfestival
Limburgse roedel bestaat nog minstens uit vijf wolven
Weerman Ruben Weytjens euforisch na mooiste noorderlicht ooit: “Hiervoor had ik 10 op 10 bewaard”
Beste van Plus
Lees meer
DE GROTE TEST. Topchocolatier Dominique Persoone proeft 15 paaseitjes en een huismerk blijkt het beste: “Zowaar het lekkerst van allemaal”
Twee sterke drankjes en een zacht-zoete vermouth: zo maak je een onweerstaanbare cocktail
OVERZICHT. Meer dan vijftien toffe ontbijtadresjes die een heerlijke paasbrunch serveren
GEPROEFD. In Loons restaurant staat de smaak voorop en dan pas het prachtige uitzicht