Het Heegrupke zet Hasselts dialect in de kijker met nieuwste voorstelling ‘Boeing Boeing’

Hasselt -

Al vanaf september werkten regisseur Bart Bruninx, negen acteurs en een heleboel andere medewerkers keihard aan hun nieuwste productie. Vrijdagavond 27 stond het Heegrupke dan eindelijk op het podium in Sint-Jansheide in Kuringen voor de première van ‘Boeing Boeing'.

Tim Schoofs

Het Hasselts dialecttheater floreert als nooit tevoren. Zo speelt het Heegrupke uit Kuringen in het dialect en verwelkomen de toneelspelers het telkens meer dan 1.000 trouwe gasten. Toneel is voor deze gezellige bende veel meer dan repeteren en optreden. De vriendschap tussen de acteurs, de regisseur, het bestuur en de medewerkers voor en achter de schermen is voelbaar tijdens alle voorstellingen.

Dit keer stonden ze op de planken met Boeing Boeing, een blijspel dat het verhaal van Bernard vertelt. Bernard, houdt er drie verloofdes op na, stewardessen met dienstroutes, wat complicaties voorkomt. Zijn oude vriend Robert blijft een weekje bij hem logeren om de maestro aan het werk te zien. Door onverwachte veranderingen in de dienstroutes doen zich juist deze week complicaties voor die beide vrienden in benarde situaties brengen, vooral als de drie verloofdes zich tegelijk in huis bevinden. Zonder het te weten, brengen de meisjes zelf de oplossing.

Boeing Boeing kan u nog komen bekijken op vrijdag 3 februari en zaterdag 4 februari telkens om 20 uur. Op donderdag 2 februari is er een voorstelling om 19 uur. Tickets korsten 10 euro en zijn te reserveren via www.heegrupke.be.

http://www.heegrupke.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer