In vol metrostel begon hij te steken: dit weten we al over mesaanval in Brussel

Maandagavond raakten drie mensen gewond, waarvan één zwaargewond, bij een mesaanval in het Brusselse metrostation Schuman. Er werd een verdachte opgepakt, er wordt niet uitgegaan van terrorisme. Dit weten we al.

Laurence Torck

© Zoran Popovici via REUTERS

■ Volgens het parket vond de steekpartij plaats in volle spits rond 17.45 uur in een metrostel dat het station van Schuman binnenreed.

■ Bij de steekpartij raakten in totaal drie mensen gewond. Één persoon raakte zwaargewond. Hoewel de twee anderen slechts lichte verwondingen hadden, werden de drie slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Dinsdagvoormiddag meldde het parket dat de drie gewonden het ziekenhuis hadden verlaten.

■ Een dertigjarige man bedreigde plots omstaanders en zwaaide met een mes, volgens ooggetuigen viel hij willekeurig mensen aan. Agenten van de spoorwegpolitie konden de man uiteindelijk overmeesteren en arresteren. Op sociale media doen beelden de ronde waarop te zien is hoe de man onder schot wordt gehouden. Volgens Brussels burgemeester Philippe Close kon de man snel gearresteerd worden dankzij de goede samenwerking tussen de spoorwegpolitie en de agenten.

■ De verdachte, een dertigjarige man, was niet gekend bij de veiligheidsdiensten voor terrorisme maar zou wel psychische problemen hebben gehad. Over het motief is nog niets geweten, de man zou alleszins niets hebben geroepen op het moment van de aanval.

■ Dinsdagvoormiddag liet het parket van Brussel weten dat de man gearresteerd werd. De verdachte werd de voorbije nacht verhoord en wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor feiten van poging tot moord, waarbij het parket vraagt om een psychiatrisch onderzoek uit te voeren.

■ Het metroverkeer op lijnen 1 en 5 werd maandagavond een tijd onderbroken. Er werden vervangbussen ingezet. Ook het tramverkeer op lijn 51 was een tijd onderbroken. Sinds gisterenavond verloopt het verkeer op die lijnen weer zoals normaal, liet de MIVB weten via Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer