© Getty Images via AFP

Luka Doncic alweer niet te stoppen: Sloveense NBA-sensatie scoort deze keer 53 punten tegen Detroit

Luka Doncic heeft afgelopen nacht opnieuw indruk gemaakt in de NBA. De Sloveense ‘pointguard’ had met 53 punten een groot aandeel in de 111-105 zege van zijn team Dallas tegen Detroit.

Guy Van Den LangenberghBron: BELGA

LEES OOK. “Alleen Michael Jordan was zo jong zo goed. En Magic Johnson”: Luka Doncic (23) is dé man van het seizoensbegin in de NBA

Doncic maakte al vier keer dit seizoen minstens 50 punten. Hij vierde zijn rentree in stijl nadat hij een match had gemist vanwege een lichte enkelverstuiking.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dallas is zesde in de Western Conference, met 27 zeges en 25 nederlagen. Een plek hoger staat Golden State (26z-24n). De regerende kampioen klopte Oklahoma City met 120-128, dankzij onder meer 38 punten van Stephen Curry.

Philadelphia onderuit

In de Eastern Conference ging Philadelphia verrassend met 109-119 onderuit tegen kelderploeg Orlando. Daardoor kwam een einde aan een reeks van zeven overwinningen op een rij. In de eerste helft hadden de Sixers nochtans een voorsprong van 21 punten. Bij de bezoekers blonk Paolo Banchero uit met 29 punten. Philadelphia (32z-17n), nu derde, ziet Milwaukee (33z-17n) over zich heen wippen naar de tweede stek, achter leider Boston (36z-15n).

Sacramento haalde het na een verlenging met 111-118 van Minnesota. De Kings prijken op de derde plaats in het Westen, na 32 zeges in 50 matchen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer