Heddy Lester© Belga / Anneke Janssen

Nederlandse Eurosongfestival-zangeres Heddy Lester overleden

De Nederlandse zangeres Heddy Lester is overleden. Lester is bij het grote publiek vooral bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1977 met het nummer ‘De Mallemolen’.

jvhBron: BELGA

Lester eindigde destijds met 35 punten op de twaalfde plaats in Londen. Die editie werd gewonnen door de Franse zangeres Marie Myriam met het nummer ‘L’oiseau et l’enfant’. ‘De Mallemolen’ werd geen grote hit, maar groeide door de jaren heen wel uit tot een klassieker. Diverse andere artiesten zoals Paul de Leeuw en Ruth Jacott hebben het liedje in hun repertoire.

Lester trad gedurende haar carrière veel op in het theater in samenwerking met haar broer Frank. In 2020 speelde ze ook nog mee in de film ‘Groeten van Gerri’, met Frank Lammers in de hoofdrol. Lester stierf maandag op 72-jarige leeftijd in haar woning in Amsterdam aan de gevolgen van blaaskanker, bevestigt haar familie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer