Luke Plange stond begin dit seizoen nog acht keer op rij in de Molenbeekse basis.© BELGA

Voetbal Challenger Pro League RWDM

RWDM zwaait Crystal Palace-huurling Luke Plange nu al uit, Engelse aanvaller doet het seizoen uit bij Lincoln City

RWDM neemt sneller dan verwacht afscheid van Luke Plange. Crystal Palace leende de 20-jarige aanvaller afgelopen zomer voor een seizoen uit aan RWDM, maar de uitleenbeurt wordt nu al stopgezet. Plange doet het seizoen, opnieuw op huurbasis, uit bij de Engelse derdeklasser Lincoln City.

Naast Jake O’Brien was Plange een van de twee Crystal Palace-spelers die afgelopen zomer werden uitgeleend aan RWDM. De Londense club, die deels in handen is van RWDM-meerderheidsaandeelhouder John Textor, plukte de Engelsman in januari 2022 weg bij Derby County, waar Wayne Rooney hem destijds zijn officiële debuut in het eerste elftal had gegund.

Plange maakte op 11 september van vorig jaar een vliegende start bij RWDM: de Engelse spits zorgde er met een assist en een goal voor dat de Molenbekenaars een 1-0-achterstand in Deinze konden ombuigen in een 1-2-zege. In de 2-0-zege tegen Beerschot op 8 oktober maakte hij zijn tweede en laatste goal voor RWDM. Na acht basisplaatsen op rij in de competitie (tien met de Beker van België inbegrepen) stond hij sinds midden november nog maar één keer in de basis.(mdv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer