© AP

Al 55 verdachten na “Reichsbürger”-razzia in Duitsland

Het aantal verdachten dat na grootschalige antiterrorisme-invallen begin december in Duitsland is geïdentificeerd, is gestegen tot 55. Dat heeft DPA vernomen.

Bron: BELGA

De oorspronkelijke politierazzia’s waren gericht op een vermeende terroristische groepering die banden heeft met de extreemrechtse Reichsbürger-beweging in verschillende Duitse deelstaten, Oostenrijk en Italië. Destijds werden 25 mensen gearresteerd wegens betrokkenheid bij het plannen van een staatsgreep, onder wie een ex-parlementslid van de rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD), een aristocraat en een aantal al dan niet gepensioneerde legerofficieren. Zij worden ervan beschuldigd lid te zijn van “een binnenlandse terroristische beweging” die de staat omver wil werpen.

Volgens veiligheidsbronnen hebben de autoriteiten tot nu toe meer dan 420.000 euro in contanten en edele metalen in beslag genomen. 

De krant Der Spiegel had gemeld dat ongeveer 50 kilogram goud en andere edele metalen waren gevonden. 

“Reichsbürger” zijn mensen die het gezag van de hedendaagse Duitse staat of zijn democratische structuren en instellingen niet erkennen.

Tweeëntwintig van de gearresteerden worden ervan beschuldigd lid te zijn van een terroristische organisatie die het politieke systeem in Duitsland omver wilde werpen. 

Een ex-officier van een speciale Duitse militaire eenheid die in Italië werd gearresteerd, vecht momenteel voor het hoogste gerechtshof zijn uitlevering aan Duitsland aan.

Met uitzondering van een Russische vrouw zouden alle verdachten de Duitse nationaliteit hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer