© rr

Puppy Jimmy overleden nadat hij wegloopt uit tuin in Zolder: “We zijn er kapot van”

Heusden-Zolder -

In Heusden-Zolder is maandag een puppy van vier maanden gestorven. Jimmy was donderdag weggelopen en had waarschijnlijk rattenvergif gegeten. Het hondje overleed bij de dierenarts. “We zijn er kapot van. Jimmy was nog zo jong”, zeggen de eigenaars.

Vorige week donderdag ontsnapte Jimmy, een puppy van het ras Pomeriaan, uit de tuin van een woning in de buurt van de Van Eycklaan van Zolder. Sindsdien waren zijn eigenaars naar hem op zoek. “We hebben meteen de politie Heusden-Zolder verwittigd en de vzw LostDogzzz ingeschakeld om mee te helpen zoeken naar Jimmy”, zeggen ze. “We hebben 500 flyers opgehangen in de buurt met de vraag of iemand Jimmy had gezien.”

“Daarop zei een ooggetuige ons dat Jimmy op de dag van zijn verdwijning was meegenomen door twee mensen in hun auto. Inmiddels blijkt dat het om voorbijgangers ging die Jimmy zagen liggen en hem naar de dichtstbijzijnde dierenarts brachten. De hond was gechipt, maar hij stond nog op naam van de vorige eigenaar. Dat is een familielid van ons dat toevallig in het buitenland was en dus niet bereikt kon worden.”

“Intussen hebben wij het hele weekend wanhopig naar Jimmy gezocht, zonder resultaat. Tot we maandag telefoon kregen met het nieuws dat Jimmy was gestorven bij de dierenarts. Na controle bleek dat hij waarschijnlijk rattenvergif had gegeten.” De familie is zwaar aangeslagen door zijn dood. “Het is niet te vatten. We zijn er kapot van. Jimmy was nog zo jong. We willen wel iedereen bedanken voor de steun van de afgelopen dagen.” (Zahra Boufker)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer