© Eddy Rochus

© Eddy Rochus

thumbnail:
thumbnail:

Celine 1 is nieuwe Loonse stroopprinses

Borgloon -

Op zaterdag 14 januari werd Celine 1 gehuldigd als nieuwe stroopprinses van CV De Stroopmennekes in het stadhuis in Borgloon. Eerder werd ze al aangesteld als prinses op het carnavalsbal in september. Celine treedt in de voetsporen van Annemie 2, die maar liefst drie jaar de titel van stroopprinses mocht dragen.

Eddy Rochus

Celine werd aangesteld als prinses op 10 december 2022 op het jaarlijks carnavalsbal van CV de Stroopmennekes in het Panishof. “We waren heel fier dat ons bal na drie jaar weer eens kon doorgaan, na al die covidtoestanden”, klinkt het bij de carnavalsvereniging. “Een bomvolle zaal feestte tot in de vroege uurtjes mee met dj Robby. Tegen de klok van 11 uur stelde presentator Paul stroopprinses Celine 1 voor aan het grote publiek. En die was zelf maar wat fier. Voor de voorstelling traden stroopprinses Annemie 2, die drie jaar lang de scepter mocht dragen, en haar hofdame Evy 1 eerst nog af.”

“Ons carnavalsseizoen is al op gang geschoten in oktober”, klinkt het. “We hebben al heel wat bals mogen vieren. Dit seizoen hebben we een nieuwe wagen en nieuwe kledij die zeker gezien mag worden. Met onze 35 leden doen we dit jaar mee aan tien carnavalsstoeten in Borgloon en omstreken. Daar kan iedereen ons en alle andere collega-carnavalsgroepen bewonderen en gaan we iedereen weer bedelven onder het snoep, speelgoed en uiteraard heel veel potjes Loonse stroop.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer