© AP

Zeker vier doden na recordregen in Nieuw-Zeeland

Tijdens een ongewoon zomeronweer in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Dat berichten lokale media zondag.

ltoBron: BELGA

De slachtoffers vielen op verschillende plaatsen. Zo verdronk iemand in een overstroomde parkeergarage, luidens de politie. Een andere persoon kwam om toen een aardverschuiving een huis trof. 

Het onweer begon vrijdag. Op vijftien uur tijd viel er bijna evenveel regen als normaal op een volledige zomer. Tijdens het weekend bleef het regenen en ook maandag zou er nog veel neerslag vallen, zo waarschuwde de stedelijke overheid.

Vast op luchthaven

Delen van Auckland, dat 1,6 miljoen inwoners telt, raakten overstroomd. Ook de internationale luchthaven van Auckland, de grootste van Nieuw-Zeeland, kwam deels onder water te staan. Honderden reizigers zaten vast op de luchthaven. Zondag konden wel de eerste vliegtuigen weer opstijgen en landen. 

De autoriteiten spraken van de natste dag sinds het begin van de metingen en riepen de noodtoestand uit voor de regio. De brandweer gebruikte kajaks en jetski’s om mensen uit hun huizen te halen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer