© rr

Leerlingen maken Lummen een stukje groener: 2.600 nieuwe bomen geplant

Lummen -

De eerstejaarsleerlingen hebben Lummen een stukje groener gemaakt. Ze hebben maar liefst 2.600 nieuw bomen geplant in natuurgebied Het Schulensbroek.

Secretaris van De Vrienden van het Schulensbroek Joke Rymen: “In Linkhout hebben we in de Goeren recent een perceel aangekocht dat een onderdeel is van het bestaande natuurgebied het Schulensbroek. De studenten hielpen met het aanplanten van een inheems bos van 1,5 ha dat een uitbreiding vormt met het al bestaande bos aan de noordelijke zone. In de nattere zone hebben ze zachte berk, els, boswilg zomereik en enkele olmen geplant, in de rand als ondergroei vlier, hazelaar en spork. In het drogere gedeelte kozen we voor beuk, wintereik, meidoorn, haagbeuk, winterlinde en lijsterbes”, aldus Joke Rymen. Directeur Joris Verboven van het Spectrumcollege vond het belangrijk dat de 123 eerstejaarsleerlingen zich inzetten voor hun eigen omgeving.

“Het is altijd fijn om de handen uit de mouwen te steken en zo bij te dragen aan de Lummense natuur. Eerst kregen ze wat uitleg waarom het aanplanten van het bos zo belangrijk is en hoe dat moest gebeuren. Het waardevolle natuurgebied is nu bijna 2.600 bomen rijker”, zegt Joris Verboven.  klu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer