Dit zijn de gezichten van nieuwe editie van antipestactie STIP IT

Kinderkanaal Ketnet en radiozenders MNM en Radio 2 lanceren zondag een nieuwe editie van de antipestcampagne STIP IT. De boegbeelden dit jaar zijn wrapper Sarah Mouhamou, MNM-dj Brahim Attaeb en Radio 2-presentatrice Karolien Debecker.

mtmBron: BELGA

De STIP IT-boegbeelden - STIP staat voor ‘Samen Tegen Iemand Pesten’ - roepen heel Vlaanderen op om vier stippen op de hand te zetten als teken van steun aan de actie. Francisco Schuster en Lotte De Clerck van het Ketnet-programma #LikeMe zijn de muzikale boegbeelden van de actie, met het themanummer ‘Dromen’. 

De VRT organiseert STIP IT al sinds 2012. MNM en Radio 2 worden dit jaar voor de tweede keer betrokken bij de actie. Naast kinderen kunnen immers ook volwassenen te maken krijgen met pestgedrag, klinkt het. 

STIP IT is dit jaar voor het eerst de grens overgestoken naar Nederland, waar het kinderkanaal van de Nederlandse publieke omroep NPO Zapp afgelopen week van start ging met een eerste STIP IT-actie. 

Van 10 tot en met 18 februari vindt de jaarlijkse Vlaamse week tegen pesten plaats. Kinderen, scholen, jeugdbewegingen en sportverenigingen zetten zich dan extra in tegen pesten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer