Petter en Oliver Solberg winnen de Race of Champions Nations Cup 2023© Race of Champions

ROC Nations Cup: Team Noorwegen verslaat Team ‘all Stars’ met onze landgenoot Thierry Neuville

Team Noorwegen heeft in Zweden de Race of Champions Nations Cup gewonnen. In de finale haalden vader en zoon Petter en Oliver Solberg het van Team ‘All Stars’ bestaande uit F2-kampioen Felipe Drugovich en onze landgenoot Thierry Neuville.

In hun weg naar de finale versloeg Team Noorwegen achtereenvolgens Team Frankrijk (Sebastien Loeb en Andrien Tambay) en Team Duitsland (Mick Schumacher en Sebastian Vettel).

In de finale was het een kwestie van zo snel mogelijk drie van maximaal vijf races te winnen om de titel van de Race of Champions Nations Cup te winnen. Na de eerste twee races stond het 1-1 en tijdens de derde race haalde Petter Solberg het van Felipe Drugovich.

Team Noorwegen kwam zo dus 2-1 voor en Team ‘All Stars’ stond zo onder druk. De volgende race moest en zou gewonnen worden om in de race naar de titel te blijven. Tijdens een rally-onderonsje haalde Solberg het echter van onze landgenoot Thierry Neuville waarmee Team Noorwegen de Race of Champions Nations Cup op haar naam wist te schrijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer F1-nieuws:- Red Bull hint naar volledig nieuwe livery voor F1-bolide in 2023- Stoffel Vandoorne heeft advies voor Mick Schumacher: “Daarover zal hij eens goed moeten nadenken”- Dit is jouw kans om een stukje van kampioensbolide Lewis Hamilton te bezitten- “Ferrari heeft alles in huis wat nodig is om F1-kampioen te worden”- VIDEO: Alpine laat haar nieuwe F1-motor stevig brullen- Overzicht: Wanneer presenteren de teams hun nieuwe F1-bolides voor het F1-seizoen 2023?

 (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer