Boom valt op 5-jarige jongen in Henegouwen, kind overleeft klap niet: “Een tragedie, hier zijn geen andere woorden voor”

Er heeft zaterdagnamiddag een tragisch ongeval plaatsgevonden in Leuze-en-Hainaut (Henegouwen), zo melden de hulpdiensten. Een vijfjarig jongetje was op slag dood nadat hij een boom op zich had gekregen.

mtmBron: belga, sudinfo, l'avenir

Meerdere mensen waren zaterdagnamiddag kort na 14 uur zo goed als klaar met het kappen van enkele populieren nabij de Chemin du Bois Périer toen het noodlot toesloeg. De laatste boom die gekapt werd, viel op een vijfjarig jongetje dat zich samen met enkele gezinsleden op het terrein bevond. Volgens Sudinfo is het jongetje de kleinzoon van een bekende boer uit de omgeving.

De hulpdiensten van Waals-Picardië kwamen meteen ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten. Het jongetje was op slag dood. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

“Het is een tragedie, hier zijn geen andere woorden voor”, zo reageerde burgemeester Lucien Rawart aangedaan bij L’Avenir. “En bovendien treft ze mensen die heel en hard hebben gewerkt om de situatie op hun boerderij te verbeteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer