Oppermachtige Fem van Empel klaart al snel de klus in Hamme en tankt vertrouwen voor het WK

Fem van Empel heeft de Flandriencross in Hamme soeverein naar zich toegetrokken. De Nederlandse was een maatje te sterk voor de concurrentie. Van Anrooij kwam pas op meer dan een minuut over de streep.

Jens Heylen

De grootste afwezige bij de vrouwen was misschien wel Puck Pieterse. De Nederlandse kampioene in het veld geeft de voorkeur aan de wereldbekermanche in het Franse Besançon zondag. Daardoor lagen de kansen van Fem van Empel en Shirin van Anrooij nog meer open.

Beide dames zagen wel hoe Lucinda Brand, de winnares in Hamme vorig jaar en de huidige leidster in de X2O Badkamers Trofee, bij de modderige materiaalpost een kloof sloeg. Van Empel dichtte die wel tamelijk snel en nam nadien ook afscheid van haar landgenote. Van Anrooij, Betsema, Alvarado keken op de achtergrond met lede ogen toe.

Brand wilde haar voorsprong in het klassement nadien uitbouwen door de sprint met boniseconden te winnen van eerste belager Alvarado. Dat lukte ook, maar kostte wel krachten want nadien moest Brand de rol lossen. Van Anrooij profiteerde daar het meeste van en liet de andere twee achter zich.

Intussen was de vogel in Van Empel al lang met de noorderzon verdwenen. Zij bouwde haar voorsprong elke ronde gestaag uit en kwam solo over de meet in het Oost-Vlaamse Hamme. Nummer twee Van Anrooij volgde op meer dan een minuut. Achter haar maakten Alvarado, die een sterk tweede gedeelte reed, en Brand het nog spannend met het oog op de stand in de X2O Badkamers Trofee. Alvarado pakte enkele seconden terug, maar het verschil tussen het nummer twee en drie blijft met nog crossen in Lille en Brussel 1’04” in het voordeel van Brand. Huidig leidster Van Empel zal niet deelnemen aan die twee manches waardoor de strijd nog helemaal open ligt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top tien:

1. Fem van Empel

2. Shirin van Anrooij

3. Ceylin del Carmen Alvarado

4. Lucinda Brand

5. Denise Betsema

6. Aniek van Alphen

7. Marion Norbert Riberolle

8. Lauren Molengraaf

9. Leonie Bentveld

10. Francesca Baroni

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer