© rr

Menselijke romp gevonden in kelder van berucht flatgebouw in Deurne: parket voert onderzoek naar moord

In de kelderverdieping van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne zijn vrijdagavond lichaamsresten aangetroffen. Dat bevestigt het Antwerps parket, dat een moordonderzoek is gestart. Het zou gaan om een lichaam, zonder hoofd of ledematen, dat in een reiskoffer zat. Volgens verschillende buren is de kelderverdieping van het gebouw een hotspot voor druggebruikers en andere ongewenste gasten.

nelo

De politie kwam vrijdagavond rond 20 uur ter plaatse aan het gebouw en stelde meteen een veiligheidszone in. Later werd de ingang van het gebouw met tien appartementen en een handelszaak afgeschermd met een zeil. Ook vuilzakken en een koffer die op de stoep stonden, werden afgeschermd. Rond 22 uur kwamen het gerechtelijk lab, de wetsdokter en de onderzoeksrechter ter plaatse voor verder onderzoek.

Het Antwerps parket bevestigt dat er lichaamsdelen zijn gevonden in een pand aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. “In de kelder zijn menselijke resten aangetroffen”, vertelt Lieselotte Claessens, woordvoerster van het Antwerps parket. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord die samen met het gerecht vrijdagavond nog een afstapping heeft gedaan.”

Het parket wenst voorlopig niet verder te communiceren om het onderzoek niet te belemmeren.

© rr

Gebouw jarenlang berucht

Volgens onze informatie werden de lichaamsresten aangetroffen toen een van de bewoners een kast wilde verhuizen naar de kelder. In zijn berghok stond een onbekende koffer. In die koffer trof de verbouwereerde bewoner lichaamsresten aan. Het zou gaan om een menselijke romp, een bovenlichaam zonder hoofd, armen en benen. De bewoner heeft onmiddellijk de politie verwittigd.

Een buurtbewoonster zegt dat de omgeving rond het appartementsgebouw al jarenlang berucht is in de buurt. “We hebben een tijd geleden al eens veel overlast gehad van druggebruikers die zich ophielden in de kelderruimte, die opgedeeld is in verschillende garageboxen. Vorige week nog heb ik ongewenste gasten weggejaagd”, vertelt de vrouw anoniem.

Een andere bewoner bevestigt dat de kelderverdieping een verschrikkelijke duiventil is met prostituees, druggebruikers en andere lavelozen die komen en gaan.

Een van de kelderruimtes van het gebouw. foto: rr

© rr

© rr

© rr

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer