© VDB

Dat gaat snel: 22-jarige Jarne Van de Paar zet meteen de stap naar ProTeam Lotto Dstny

Lotto-Dstny heeft na de teamstage in Spanje beslist om de 22-jarige sprinter Jarne Van de Paar per direct over te hevelen naar het ProTeam. Hij trainde samen met drie andere renners van het Development Team mee met de grote jongens en maakte indruk.  

Hugo Coorevits

  Aan zijn vooraf uitgestippeld wedstrijdprogramma zal niets veranderen. “In de vier jaar die Jarne Van de Paar voor ons Development Team heeft gereden, heeft hij, om diverse redenen, nooit een volledig seizoen kunnen rijden. Om die reden wilden we hem nog een jaar langer in het Development Team houden, waarna hij prof zou zijn in 2024 en 2025. Maar na de winter die hij heeft gehad en de vorm die hij toonde op onze stage, hebben we het gevoel dat hij nu al klaar is. We willen hem het vertrouwen al geven, zonder hem enige druk op te leggen. Zijn persoonlijke ontwikkeling staat voorop”, aldus sportief manager Kurt Van de Wouwer

  De beloftekampioen ondertekende enkele maanden geleden al een driejarige overeenkomst bij Lotto-Dstny, maar aanvankelijk met het plan om dit seizoen nog bij het development team te blijven. “We willen hem graag de kans geven om zich te meten met de profs in .1 en ProSeries wedstrijden, maar we moeten geen stappen overslaan. Het is waardevol dat hij ook zijn koersen op een lager niveau blijft rijden, waar hij in .2 wedstrijden kan meedoen om de overwinning. Die plannen blijven ongewijzigd. We hebben de mogelijkheid om renners van ons ProTeam op te stellen in wedstrijden die we met ons Development Team rijden”, aldus Van De Wouwer.

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Aangeboden door onze partners

  Lees meer