Brandweer uit Nederlands-Limburg oefent in duikcentrum Todi in Beringen

Beringen -

Wie vrijdagvoormiddag Nederlandse brandweervoertuigen zag aan duikcentrum Todi op be-Mine in Beringen, moest niet panikeren. De brandweerlieden hielden er een duikoefening.

“We zijn hier met de duikteams van de veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg”, zegt coördinator René van Tulden. “We komen naar Todi om een aantal duikoefeningen uit te voeren waarvoor hier alle ingrediënten aanwezig zijn. Om de vier jaar moeten deze brandweermannen aan de hand van een aantal duikoefeningen laten zien dat ze nog vakbekwaam zijn. Zo staan oefeningen over het gebruik van apparatuur onder water en het redden van collega’s in nood onder water op de planning. Er zijn ook een evaluatie en certificatie aan gekoppeld. We hebben een tiental duikers, een aantal assistenten en instructeurs die alles in goede banen leiden.”

Het Nederlandse brandweerteam komt graag naar Beringen. “Hier hebben we een duiktoren en het water is 10 meter diep, ideaal voor ons om te oefenen. We voelen ons hier welkom en dat is ook niet onbelangrijk.”(zb)

© Zahra Boufker

© Zahra Boufker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer