Themabeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Tien procent meer Vlaamse gezinnen opgevangen door Fluvius in 2022

Afgelopen jaar heeft netbeheerder Fluvius tien procent meer Vlaamse gezinnen opgevangen omdat ze hun factuur niet betaalden en door hun energieleverancier werden afgesloten. Zo berichten De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag op basis van cijfers van energieregulator VREG. Zeker bij gezinnen zonder sociaal tarief nemen de problemen toe.

Bron: BELGA

In totaal moesten eind 2022 bijna 75.000 gezinnen voor elektriciteit en ruim 56.000 voor aardgas worden opgevangen. Fluvius treedt op als sociaal leverancier wanneer gezinnen door hun commerciële leverancier worden afgesloten.

De stijging is bijna uitsluitend toe te schrijven aan de ‘niet-beschermde’ afnemers, die geen recht hebben op het sociaal tarief. Hun aantal steeg voor elektriciteit met zo’n tien procent naar ruim 51.000 gezinnen. Voor aardgas was de toename nog sterker, ongeveer vijftien procent.

Tegelijk wijst Fluvius erop dat het nu voor minder huishoudens moet optreden als sociaal leverancier dan tot 2020 het geval was. Al is dat voornamelijk te verklaren door de forse uitbreiding van het sociaal tarief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer