© BELGA

Remco Evenepoel reageert op parcourswijziging Luik-Bastenaken-Luik: “Dit nodigt uit om aan de voet van La Redoute aan te vallen”

ASO kondigde het donderdag al aan. De finale van Luik-Bastenaken-Luik ziet er op 23 april net iets anders uit dan die van vorig jaar. De organisatie schrapte de laatste 300 meter van La Redoute, uitgerekend de strook waar Evenepoel vorig jaar zijn slag sloeg op weg naar zijn eerste Monument.

Stijn Joris

In plaats daarvan wordt er rechts afgedraaid. Het laatste deel van de helling wordt zo vervangen door de afdaling naar de Côte de Cornémont (officieel geen helling) die erbij komt. Daarna staat de Côte de Forges nog op het programma om tot slot naar goede gewoonte af te sluiten met de Roche-aux-Faucons. Na 258,5 km doemt dan uiteindelijk de meet op voor de enige eendagswedstrijd die Evenepoel voor de Giro betwist.

Vanuit San Juan reageert Evenepoel op die parcourswijziging. “Het doet me een beetje denken aan de Philippe Gilbert voor junioren. Dit nodigt uit om al aan de voet van La Redoute aan te vallen in plaats van af te wachten. Het verandert de dynamiek van de koers, maar anderzijds hangt alles van de renners af. Wordt er niet aangevallen, dan blijft het een gesloten koers, maar als op 50 à 60 km van de meet al voor het offensief gekozen wordt, krijg je net een open koers. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk.” (sfj)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer