Op het gala van de Gouden Schoen schitterde Deila aan de zijde van zijn Colombiaanse vrouw Ana.© BELGA

Standard-coach Ronny Deila over grote kuis: “Blij dat dit niet mijn eerste job is”

Exit Selim Amallah, Denis Dragus, Aleksandar Boljevic en Nicolas Raskin. Standard houdt grote kuis in zijn kern, maar wacht nog op broodnodige versterkingen. “Op dit moment ontbreekt het ons aan kwaliteit”, beseft coach Ronny Deila.

Thomas Standaert

Woensdag schitterde Deila samen met zijn Colombiaanse vrouw Ana nog op de rode loper van de Gouden Schoen. Eerder die dag liet de Noorse coach zijn licht schijnen op de moeizame transferwinter van zijn club. Een mercato die voorlopig alleen maar vertrekkers kent. En niet de minsten. Selim Amallah trok voor twee miljoen euro (inclusief bonussen) naar Real Valladolid en tekende er tot 2027. Denis Dragus pakte zijn koffers voor een huurperiode bij zusterclub Genoa. Aleksandar Boljevic ging gratis naar Hapoel Tel Aviv en Nicolas Raskin heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar het Schotse Rangers. Hun openingsbod van 500.000 euro werd eerder deze week wel nog weggelachen in Luik.

Noë Dussenne lijkt toch in Luik te blijven.© BELGA

“Mijn ambities temperen”

“Ik hoop dat we nu ook een paar nieuwe spelers krijgen, want op dit moment ontbreekt het ons een beetje aan kwaliteit”, benadrukte Deila de nood aan versterking. Maar door de moeilijke financiële situatie van de club zijn de mogelijkheden beperkt. “Ik ben blij dat dit niet mijn eerste job is als coach”, luchtte de Noor zijn hart. “De moeilijkste uitdaging voor mij is het temperen van mijn ambities. Ik ben naar België gekomen om iets te winnen, maar dat zal dit jaar niet mogelijk zijn. De club is bezig aan een bouwproces. We moeten geduldig blijven, maar het doel blijft wel om dit seizoen een Europees ticket te pakken.”

Dussenne beschikbaar

Om dat doel te realiseren kan er vrijdagavond tegen Eupen maar beter gewonnen worden. Kleine opsteker: Noë Dussenne is opnieuw beschikbaar. De aanvoerder hoorde de afgelopen dagen niets meer van Lokomotiv Moskou. “Het lijkt erop dat Noë bij ons blijft tot het einde van het seizoen. Hij heeft daar ook vrede mee. Al weet je natuurlijk nooit of er in de komende dagen nog iets staat te gebeuren.” (thst)

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik