© ©Roel Dijkstra / Foto: Joep van

Dieven jatten 3 laptops en 2 smartphones uit vergaderlokaal Hogeschool PXL

Hasselt -

Donderdagmiddag is een opmerkelijke inbraak en diefstal in een vergaderlokaal van Hogeschool PXL aan de Vilderstraat gepleegd. Tijdens de lunchpauze werd via een kantelraam dat even openstond om het lokaal even te verluchten, ingebroken.

“Het lokaal, op het gelijkvloers, was netjes op slot, zoals dat hoort”, zegt Gerrit Schuermans van PXL. “Maar de dieven zijn, op klaarlichte dag nota bene, via een ‘kip-kantelraam’ dat openstond om het lokaal te verluchten, binnengeraakt. Dat raam wrikten ze dus open. Enkele collega’s hadden er hun laptop achtergelaten omdat de vergadering nog niet was afgelopen. Ook bleven er 2 smartphones in het lokaal. Al dat elektronische materiaal, in totaal 3 laptops en 2 smartphones, is dus weg.” 

“Opmerkelijk is alleszins dat het lokaal aan de achterzijde van het gebouw ligt, langs het Koekerellenpad, één van de drukste passage stroken vanuit de Campus Elfde Linie richting binnenstad. Wellicht hebben nogal wat mensen de diefstal of de daders zelfs gezien. Het moeten alvast koelbloedige dieven zijn, want de diefstal werd tijdens de daar toch erg bevolkte middagpauze gepleegd.”

Politie LRH stelt alvast een onderzoek in, waarbij alle bruikbare tips uiteraard welkom zijn. (dj)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer